Word nu lid
Sectornieuws

Febelhair, de Federatie van Belgische kappers, pleit voor een verlenging van de huidige corona-steunmaatregelen.

14 juli 2021

FEBELHAIR-PART 02-KLEUR-©JORN URBAIN-9

Naar aanleiding van de uitspraken die enkele ministers eerder deze week deden, benadrukt Febelhair het belang van een verlenging van de huidige steunmaatregelen.

 

Het was onder andere Eva De Bleecker van Open Vld die deze week aangaf dat de huidige steun binnenkort verloopt en een verlenging niet aan de orde is. Volgens De Bleecker draait de economie terug op volle toeren en moeten we ons focussen op de begroting.

 

“Dat onze economie weer op volle toeren draait, spreken we niet tegen maar lang niet elke sector is al in staat om zelfstandig te kunnen overleven. Alleen al voor de maand mei en juni merken we op dat de sector 25% minder omzet draait voor diezelfde periode in 2019.”, zegt Charles-Antoine Huybrechts, voorzitter van Febelhair.

 

Thomas Dermine van de PS deelt dezelfde mening als de beroepsfederatie. Eerder deze week liet hij ook al verstaan dat het van cruciaal belang is dat we niemand achterlaten tijdens deze relance en op korte termijn nog niet klaar zijn voor een opschorting van de steunmaatregelen.

 

We hebben een marathon van meer dan een jaar gelopen. Het zou dom zijn te stoppen nu we vijf meter voor de finish zijn. Iedereen moet uit de crisis zijn vooraleer we stoppen”, verklaart Dermine.

 

Febelhair pleit dus voor een verlenging van deze steunmaatregelen tot minstens 31/12/2021.

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314