Word nu lid
Opleidingen

"Het werkveld wordt steeds veeleisender"

19 januari 2024

finance

Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts aan het woord

Febelhair lanceert dit jaar zijn eigen Business Academy. Terwijl de opleidingen van Febelhair Academy focussen op het artistieke, legt de Febelhair Business Academy de nadruk op het zakelijke aspect van het kappersberoep. De onderwerpen zijn divers en spelen in op wat belangrijk is voor de hedendaagse kapper-ondernemer.

 

Voorzitter Charles-Antoine Huybrechts: “Het werkveld wordt steeds veeleisender. We merken dat de werkgevers in onze sector willen bijleren over de verschillende competenties die je nodig hebt om een succesvolle zaak te runnen. Om daarop in te spelen, besloten we om een pakket aan praktijkgerichte opleidingen te organiseren. Die verdelen we over een aantal thema’s. HR is er daar één van. Human capital is vandaag het allerbelangrijkste voor een onderneming. Een kwalitatief personeelsbeheer is dan ook een must. We voorzien een aantal opleidingen die hier heel concreet op inzetten. We zijn er best trots op, want onze opleidingen zijn uniek op dat vlak.”

 

Ruim aanbod

Ook het thema finance komt aan bod, want dat is evenzeer een uitdagend thema voor de ondernemer. Charles-Antoine Huybrechts: “Tarieven bepalen, je rentabiliteit optimaliseren, cashflowbeheer … Het zijn allemaal onderwerpen die onze experts op een toegankelijke manier benaderen. Ten slotte is er een luik marketing. Hoe optimaliseer je je aanwezigheid op de social media, hoe zet je een doeltreffende marketingcampagne op, hoe werk je een strategie uit voor je commerciële acties … Het aanbod van onze Febelhair Business Academy is ruim. Er komen in het eerste semester een vijftigtal kwalitatieve opleidingen, verspreid over zes centra in het land en in goede banen geleid door experts ter zake. Deze opleidingen zijn gratis voor de werkgevers en hun managers. We kijken er alvast naar uit en hopen dat we onze ondernemers een pak nuttige kennis kunnen bijbrengen, zodat ze hun zaak verder kunnen laten groeien.”

marketing

Uitgelicht: opleiding Boost your socials

De tijd dat het volstond om met je zaak eenvoudigweg aanwezig te zijn op de socials, is al lang voorbij. Vandaag ligt de lat hoger en moet je dit op de juiste manier aanpakken. Een beetje deskundige hulp is daarbij geen overbodige luxe. 

 

In deze opleiding leer je hoe je de talloze mogelijkheden van de socials efficiënt aanwendt, als een doeltreffend marketingkanaal dat je zaak ook écht vooruithelpt. Hoe bouw je online een sterk merk uit? Welke foto’s, filmpjes, visuals, tekst werken om je doel te bereiken? 

 

Social media coach Lisa Bocarren van Studio Bokka besteedt tijdens deze opleiding zowel aandacht aan de theorie als de praktijk.

 

 

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314