Word nu lid
Fashion/trends
Events

Kapper, een beroep dat nooit stil staat

23 oktober 2023

Foto krullen SI 2023

Een beroep in volle ontwikkeling

Het kappersvak is een beroep waarin je altijd kunt blijven leren. Om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de branche is het belangrijk om te weten wat er speelt op de markt. Daarom ging Febelhair een kijkje nemen op de Londense kappersbeurs Salon International. Kon jij er niet bij zijn? Geen zorgen! Hieronder delen we de nieuwste trends en ideeën die we daar hebben gezien.

 

 

Transformeer je kappersafval: een duurzame aanpak voor de toekomst!

 

Afval is een zorg voor ons allemaal, maar wist je al dat jouw kappersafval de planeet kan helpen? Ontdek de recyclagedozen van Green Circle Salons: bestel er een, vul ze met jouw aluminium afval en afgeknipte haren, en zij recyclen het voor jou. Simpel!

 

Het aluminium wordt omgesmolten tot waardevolle producten, van vliegtuigen tot raketten. En jouw afgeknipte haren worden compost voor tuinen of gebruikt bij milieuprojecten. Van knippen tot beschermen, jouw kappersafval draagt bij aan een duurzamere wereld. Wil jij ook het verschil maken? Neem dan zeker een kijkje op www.greencirclesalons.eu

 

Meet the future: Smart hair colour lab

 

Het eerste navulbaar haarkleursysteem is misschien wel dé toekomst binnen de wereld van haarkleuren. Een systeem waarmee je haarkleuren kan realiseren terwijl je je impact op het milieu minimaliseert. Het systeem bestaat uit een tablet met de app, een printer en het kleurlab met navulbare kleurcartridges. De kartonnen doosjes en aluminium kleurtubes worden volledig vervangen door deze navulbare kleurcartridges. Het systeem maakt voor jou de gepersonaliseerde kleur van de klant. Als kapper stel je volledig zelf de kleur samen.

 

Eén systeem, voor elke kleurformule. Let’s color the world more green!

 

Allergietest

 

Een simpele allergietest? Dat kan met Colourstart. Colourstart Patch Test is een klinisch bewezen patch test die screent op allergie voor het haarkleuringsingrediënt para-phenylenediamine (PPD). Het is gemakkelijk te gebruiken, net zo eenvoudig als het aanbrengen van een pleister! Geen apart testbezoek meer voor de kleurafspraak. Je klant doet de patch test thuis en logt zijn eigen resultaten in met de Colourstart Digital Passport app. Colourstart maakt een einde aan die dure en tijdrovende bezoeken voor kleurtesten en bespaart jouw en jouw klanten tijd en geld.

 

Meer weten >> 

 

Ergonomische wastafels

 

Een comfortabele ergonomische houding is belangrijk voor zowel jezelf als je klant. Wat als je tijdens het haarwassen voor beiden een hemelsbreed verschil kan maken? Er bestaan ergonomische wastafels die dit kunnen garanderen. De rugleuning van de stoel is mooi recht en verstelbaar, waardoor de klant kan relaxen en er geen spanning in de nek komt. De nek wordt ook nog eens extra ondersteund met zachte drukknoppen. En ook jij neemt een goede houding aan omwille van de verstelbare hoogte van de wastafel.

 

Waar wacht je op? Ga op zoek om jouw salon zo ergonomisch mogelijk te maken. Zeg ‘ja’ tegen ergonomie en ‘nee’ tegen gewrichtspijnen!

 

Aanwerving

 

Zeg vaarwel tegen de frustraties van corporate vacaturesites en omarm het unieke van Salon Scout. Dit visuele wervingsplatform werd exclusief gemaakt voor de kappers- en schoonheidssector in het Verenigd Koninkrijk. De makers vonden dat de traditionele vacaturesites te zakelijk, saai en inspiratieloos zijn. Werkgevers kunnen de look en feel van hun salon weergeven om de perfecte match te vinden en kandidaten maken een visueel portfolio aan waardoor de noodzaak voor tekst overbodig is.

Foto opleiders SI 2023

De nieuwste haartrends gespot door de opleiders van Febelhair Academy

 

 1. Krullend haar blijft trendy en evolueert. Steeds meer mensen omarmen hun natuurlijke krullen en dragen hun unieke textuur met trots. Dat heeft geleid tot een grotere diversiteit aan haarverzorgingsproducten en stylingtools die specifiek zijn ontworpen voor krullend haar.
   
 2. Felle kleuren zijn weer helemaal in! Gewaagde tinten zoals neonroze, felblauw, en zelfs regenboogkleuren, het kan allemaal.
   
 3. Valse haarstukken voor mannen, ook wel bekend als toupetten, worden steeds populairder, en niet alleen onder mannen met kaalheid. Velen gebruiken ze nu als modeaccessoires om hun look te veranderen. Deze trend heeft geleid tot een groeiende markt met een breed scala aan stijlen en materialen om aan de diverse behoeften en voorkeuren van mannen te voldoen. Als gevolg hiervan wordt het dragen van valse haarstukken voor mannen steeds meer sociaal geaccepteerd en gevierd als een manier om zelfvertrouwen en stijl te vergroten.
   
 4. Low fades blijven een populaire haartrend voor mannen, met hun tijdloze uitstraling en veelzijdigheid. Wat deze trend opvallend maakt, is de mogelijkheid voor mannen om te spelen met verschillende haarlengtes bovenop het hoofd, variërend van medium tot lang. Dat stelt hen in staat om verschillende kapselvariaties te creëren.
   
 5. Alles, van retro geïnspireerde kapsels tot minimalistische looks, is in de mode. Individualiteit staat centraal in de huidige kapseltrends, met invloeden van eerdere decennia in een modern jasje.
2 Foto kleur SI 2023 Foto kapsel SI 2023 Foto kleur SI 2023 Foto krullen SI 2023