Word nu lid
Sectornieuws

Kapsalon Nikae - Het haar als canvas

21 februari 2023

nikae.copyrightmargocarton_269

Kleuringen en balayages zijn het stokpaardje van kapsalon Nikae in Oostende.

Als geen ander bezit het team van Myassar Bachofner de knowhow om elke haardos de perfecte kleur of kleuraccenten te geven. Dat is absoluut geen nattevingerwerk: het gebeurt na een grondige analyse van het haartype, de gezichtsvorm en persoonlijkheid van de klant, voor een optimaal resultaat.

 

Zaakvoerder Myassar Bachofner is een echte kleuringenexpert. Ze geeft al zeven jaar color- en balayage-trainingen als Color.Me Educator bij Kevin.Murphy. Daarnaast geef ze balayage-lessen aan collega’s-kappers in haar salon zelf. Myassar: “Ik denk dat mijn werk in het salon een extra troef vormt als opleider. Omdat ik met beide voeten in de praktijk sta, kan ik extra tips and tricks geven aan mijn leerlingen. Dat is niet zo als je uitsluitend voor de klas staat. Soms krijg ik de vraag of het wel slim is om mijn geheimen als kapster prijs te geven, maar ik denk zo niet. Ook hier in Oostende werken we goed samen met de andere salons. We helpen elkaar vaak uit de nood, bijvoorbeeld als iemand door zijn voorraad van een bepaald product heen zit. Ik heb ook bij mijn collega’s al opleidingen gegeven en omgekeerd. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie en doelgroep, zodat je niet in elkaars vaarwater terechtkomt. Bij ons is dat kleur, bij anderen zijn dat bijvoorbeeld bruids- of mannenkapsels.”

 

Jong geleerd …

 

De liefde voor kleuringen ontstond toen Myassar aan de slag ging bij Kevin.Murphy. “Reeds toen ik vijftien jaar oud was, trok ik twee keer per jaar naar Londen om les te volgen bij Sassoon,” zegt ze. “Na enkele jaren kreeg ik de vraag of ik geen interesse had om zelf cursussen en demo’s te geven. Dat was het begin van mijn carrière als docent. Later volgde ik een opleiding bij Kevin.Murphy, dat toen met Color.Me pas een kleurlijn had gelanceerd. Zo ontstond mijn specialisatie in kleuringen. Nadien vroegen ze me of ik zelf kleuropleidingen kon geven in mijn regio en ik doe dat ondertussen nog altijd, met evenveel plezier.”

 

Canvas

 

Het valt Myassar op dat de tijden heel erg veranderd zijn wat kleuringen betreft. Myassar: “Door de opkomst van de sociale media kan je vandaag veel creatiever te werk gaan. Vroeger was de keuze heel beperkt voor kleuringen en balayages, maar dat is nu helemaal anders. Ook de technieken zijn enorm geëvolueerd. Je kan veel nauwkeuriger kleur aanbrengen op de plaatsen waar het nodig is. Vroeger had je de keuze tussen blond en donker, maar nu zijn er ontelbare nuances en variaties. Het haar wordt een soort canvas waarop je je creativiteit kan botvieren. De mogelijkheden zijn onbeperkt.”  

 

Creatieve studio

 

Naar de toekomst toe heeft Nikae een heus vijfjarenplan uitgedokterd. Het is de droom van Myassar om ook een fotostudio uit de grond te stampen. Myassar: “We willen er ons toespitsen op fotografie en content creation. Het is niet de bedoeling om typische kapsalonfoto’s te maken. We mikken op beelden die onze vibe weergeven en die we bijvoorbeeld kunnen gebruiken om sfeer te creëren in het salon. Door een fashion-element toe te voegen, willen we de doorsnee kapselfoto overstijgen. Het mag ook best wat edgy zijn. Kevin.Murphy doet dat bijvoorbeeld ook. We zouden de studio eveneens gebruiken om onze opleidingen te geven. We zien het als een creatieve werkplek waar we ons ding kunnen doen. Nu gebeurt alles nog in het salon zelf, maar zo een aparte ruimte biedt heel wat extra mogelijkheden.” We wensen Myassar en haar team alvast veel succes toe!

 

Kapsalon Nikae

www.nikae.be

Louisastraat 1

8400 Oostende

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314