Word nu lid
Sectornieuws

Want ook jij verdient een weekend

30 november 2022

weekend

Wanneer zet een kapper de schaar in de overvolle werkweek? Wij vroegen het aan Silke Van Hyfte, geprezen kleurspecialiste en winnares van de Young Talent Salon Experience Award 2021. “Op zaterdag is het in mijn salon altijd lekker druk. Ik maak graag tijd voor m’n klanten en zorg ervoor dat ze volledig kunnen ontspannen tijdens hun kapbeurt. Dat vraagt het beste van mezelf, waardoor ik op zondag de tijd neem om de batterijen terug op te laden.” Het is in Oostende, de Stad aan Zee, waar deze drukbezette kapster echt tot rust komt: “Wandelen op het strand, shoppen en dan lekker eten. Meer moet dat niet zijn. Of toch. Het weekend afsluiten met een garnaalkroket.”

 

Ze is amper 27 en heeft sinds drie jaar een kapsalon met intussen zeven personeelsleden in dienst. Maar haar verhaal begint een pak vroeger. “Ik heb er als kind altijd van gedroomd om kapster te worden. Toch volgde ik eerst een andere opleiding in het middelbaar. Deze droom kon ik maar niet loslaten, dus koos ik voor een dagopleiding bij Syntra West. Daarna ben ik bij verschillende kapsalons aan de slag geweest en werkte ik in bijberoep. Op een bepaald moment had ik zoveel klanten dat ik besliste om zelfstandig te worden. In de afgelopen drie jaar is mijn kapsalon geëvolueerd. We hebben allerlei zaken gecombineerd, zo doen we ook make-up voor bruiden en kinderkapsels. We hebben ons ook gespecialiseerd, nu ligt de focus op kleuringen en knippen voor vrouwen en mannen. We streven ernaar om een fijn salon te hebben waar de basis goed zit.”

 

Een compliment en een schouderklopje

 

Het is daar waar Silke haar voldoening uithaalt. “Ik hou ervan mensen te zien binnen komen op de ene manier, en helemaal anders terug buiten te zien gaan. Om aan de basis te staan van zo’n verandering, doet me deugd. Mensen leggen hun volledige vertrouwen in jouw handen en zijn bereid in hun kapsel te investeren. Dan is het fijn om daar iets heel moois mee te doen, en dat ook te horen. Wij krijgen vaak leuke complimenten. Overal waar ik kom, worden schouderklopjes gegeven over de grootte van mijn team op mijn jonge leeftijd, maar natuurlijk ook over de dingen die wij doen. Het doet deugd wanneer mensen positieve feedback geven. Persoonlijk, maar ook online.”

 

De vrijheid van de zee

 

Is er voor een drukbezette ondernemer dan nog tijd genoeg voor ontspanning? “Een goede agenda is alles”, lacht Silke. “Ik hanteer een goede balans in mijn leven en zit niet graag thuis. Ik sport veel en trek er ook graag ’s avonds of in het weekend op uit. Dat kan zijn met mijn vriend of vriendinnen, gezellig samen iets gaan eten of drinken. Ik heb mijn vrijheid nodig.” Die vrijheid vindt ze onder meer aan zee. “M’n vriendin en ik proefden enkele weken geleden van de gemoedelijke sfeer die je in Oostende vindt. Met de trein is de ‘Koningin der Badsteden’ vlot bereikbaar en eens in de stad is alles op wandelafstand. Geen gedoe met zoeken naar parking of aanschuiven tot aan je bestemming, wat meteen de toon zette voor een weekendje puur relaxen. Dat deden we zelfs letterlijk. Kort na aankomst boekten we enkele uren in het massagesalon, dé ultieme verwennerij. Culinair genieten deden we bij Frenchette, een gastrobar met sharing-gerechten. Heerlijk proeven van verschillende gerechtjes, gekruid met een goede babbel onder ons twee. En daarna: shoppen, shoppen, shoppen. En weet je, alle winkels zijn er open op zondag! Mijn favorieten zijn gezellige boetiekjes zoals Lily en Ferm, maar ook de grotere ketens staan steevast op m’n lijstje. Voor we overnachtten in het hippe Upstairs Hotel, waaiden we eerst even uit tijdens een strandwandeling langs het Kursaal en de Venetiaanse Gaanderijen en zetten en passant onze tanden in mijn absolute zeefavoriet: de artisanale Oostendse garnaalkroket!”

 

Weet je, vroeger droomde ik er altijd van meerdere kapsalons te openen op verschillende locaties. Nu weet ik dat één goed salon volstaat, eentje waar ik het overzicht kan bewaren. En af en toe de dingen eens uit handen kan geven. Om de trein op te stappen richting Oostende.”

 

2 jonge vrouwen nemen een selfie 8 banner_oostende_370x480

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314