Word nu lid

Hair Professional Oncologie

Steeds meer mensen worden door kanker getroffen. Gelukkig wordt er vandaag bij de behandeling verder gekeken dan de ziekte alleen. 

Steeds meer mensen worden door kanker getroffen. Gelukkig wordt er vandaag bij de behandeling verder gekeken dan de ziekte alleen.

Er gaat aandacht uit naar alle aspecten van het innerlijk en uiterlijk welbevinden van de patiënt. Eénmaal de patiënt het ziekenhuis verlaat, valt deze zorg echter weg en is er vaak drempelvrees om naar een kapper te stappen. ‘Zal die mij wel begrijpen?’, ‘Weet die wel wat ik doormaak?’. De kapper heeft dan weer vaak schrik dat hij/zij het niet goed aanpakt.  

 

In deze opleiding, georganiseerd door het Institute for Professional Care en Febelhair, krijgt de kapper een ruime bagage aan kennis mee rond oncologie en alle nevenaspecten ervan. De ziekte zelf, ziektebeleving, nevenwerkingen van therapie, palliatieve zorg ...  komen alle aan bod. Daarnaast is er uitgebreide info over hoofdhuid- en haarverzorging, haarwerken en alternatieven, intake en professionele ethiek ...

 

Gedurende een jaar volgt de kapper 20 lesdagen en krijgt hij/zij 120 u ervaringsperiode aangereikt. Wie slaagt voor de opleiding mag zich een erkend ‘Hair Professional Oncologie' noemen.

IFPC Institute for Professional Care

Het ‘Institute for Professional Care’ VZW is een opleidingsinstituut dat zorgt voor het kader en professionele opleidingen. Het richt zich tot gediplomeerde dienstverleners actief in de sector van innerlijke en uiterlijke schoonheid en verzorging die zich willen specialiseren in specifieke zorgprofielen.

Meer Info

Meer info over de opleiding en de startdata vind je op www.institutefpc.eu. 

 

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314