Word nu lid

Non-discriminatiecode

De werkvloer wordt steeds diverser. Jonge en ervaren medewerkers, mannen, vrouwen, personen met een arbeidsbeperking, werknemers van vreemde origine … We komen dagelijks in aanraking met verschillende culturen en achtergronden. 

discriminatie

Non-discriminatiecode

De werkvloer wordt steeds diverser. Jonge en ervaren medewerkers, mannen, vrouwen, personen met een arbeidsbeperking, werknemers van vreemde origine … We komen dagelijks in aanraking met verschillende culturen en achtergronden. Desondanks steken nog vaak vooroordelen en stereotypen de kop op, zowel op de werkvloer als erbuiten. Febelhair, FBZ PC314 en 20 andere sectoren staken hun schouders onder de ontwikkeling van een duidelijke handleiding Non-Discriminatiecode. Die bevat een heleboel voorbeelden die de anti-discriminatiewetgeving verduidelijken. Deze praktische handleiding helpt je kapsalon op weg en geeft richtlijnen bij het uitwerken van een eigen non-discriminatiebeleid en het opstellen van een bijhorende gedragscode. Voor meer info kan je steeds contact opnemen met Febelhair.

 

In de cao wordt in het bijzonder aan de werkgever gevraagd om de werving, behandeling, beoordeling en verloning van de medewerkers zodanig te laten gebeuren dat ‘iedereen behandeld wordt als een gelijke ongeacht geslacht, ras, seksuele geaardheid …’

Downloads

handleiding Non-Discriminatiecode
CAO

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314