Word nu lid

Zwangerschapsbeleid

Een goede omkadering tijdens de zwangerschapsperiode is essentieel. Het kan ervoor zorgen dat een medewerkster bij jou aan de slag blijft. 

Screenshot 2023-08-21 at 12.42.44

Een goede omkadering tijdens de zwangerschapsperiode is essentieel.

Het kan ervoor zorgen dat een medewerkster bij jou aan de slag blijft. Zet in op een goede onderlinge communicatie, want zo kan je veel misverstanden voorkomen. Goede afspraken en een gedeelde verantwoordelijkheid vormen de basis voor een succesvol verloop van deze periode.

 

  • In de leidraad vind je de nodige richtlijnen die tijdens en na de zwangerschap van kracht zijn.
  • De brochure is een praktisch naslagwerk gericht op veiligheid, gezondheid, ergonomie en welzijn op het werk.
  • Belangrijke aandachtspunten vind je terug op de affiche, die je gratis kan verkrijgen bij Febelhair.

 

Probeer je zwanger te worden of heb je vragen over vruchtbaarheid en gezonde leefgewoonten tijdens je zwangerschap? Kijk dan zeker eens op de nieuwe site van de Vlaamse overheid rond gezond zwanger worden: www.gezondzwangerworden.be.

Tussenkomst kinderopvang

Hebben recht op een tussenkomst: alle werknemers die gedurende de periode van kinderopvang door een arbeidsovereenkomst aan een werkgever verbonden zijn die onder paritair comité 314 valt en die kinderen hebben jonger dan 3 jaar (wettelijke afstammingsband). Let wel: als beide ouders in een sector van paritair comité 314 werken, heeft elke ouder recht op de tussenkomst. Dit geldt echter niet als ze beiden tewerkgesteld zijn bij dezelfde werkgever.

 

De tussenkomst bedraagt € 5 per dag effectieve opvang, zolang het kind de leeftijd van 3 jaar niet heeft bereikt, ongeacht het aantal uren opvang per dag. De tussenkomst bedraagt - voor elke gerechtigde werknemer - maximaal € 600 per kind per jaar. 

Downloads

Zwangerschapsbeleid - brochure
Zwangerschapsbeleid - leidraad
Zwangerschapsbeleid - poster

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314