Word nu lid
pexels-cottonbro-studio-3993115

Nieuws

De kapperssector staat niet stil. Nieuwe wetten en voorschriften, nieuwe rechten en plichten, maar ook nieuwe opportuniteiten en mogelijkheden. Febelhair houdt de vinger aan de pols met regelmatige updates én we geven het woord aan collega’s met een bijzonder verhaal.

Opening kapsalons eindejaarsperiode 2023
Sectornieuws
Opening kapsalons eindejaarsperiode 2023

Febelhair heeft met de vakbonden onderhandeld over de mogelijkheid om op zondag 24 en 31 december 2023 de kapsalons te openen met dezelfde regels als dewelke in 2016 werden goedgekeurd.

Gesprek met een trendsetter
Sectornieuws
Gesprek met een trendsetter

Rerhioui Zeinab baat samen met haar zus het Mechelse Organic Beauty Salon uit. Zelf runt ze het kapsalon, terwijl haar zus de beauty-afdeling voor haar rekening neemt. Het salon ontstond in 2012 en vanaf dag één werkte Zeinab er uitsluitend met natuurproducten.

Kapper, een beroep dat nooit stil staat
Fashion/trends
Kapper, een beroep dat nooit stil staat

Onlangs vond de kappersbeurs Salon International in Londen plaats. Geen zorgen als je er niet bij kon zijn, Febelhair tekende present. 

Mélusine
Events
Mélusine

Mélusine Simon verdedigde onlangs de Belgische kapperskleuren op EuroSkills. Het prestigieuze Europese kampioenschap voor beroepen had dit jaar plaats in het Poolse Gdańsk. 

Cut, Paste & Paint
Sectornieuws
Cut, Paste & Paint

Genderneutraal, vegan, dreadlocks en meer. In 2007 opende Lieve Michiels haar kapperszaak Cut, Paste & Paint in het centrum van Gent. Al snel moest ze op zoek naar medewerkers wegens de overweldigende vraag naar de ‘funky’ kapsels die haar handelsmerk werden.

Een positieve kijk op het leven
Sectornieuws
Een positieve kijk op het leven

Kapsalon Chic in Torhout viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Vanaf het prille begin wordt de succesvolle zaak gerund door Marijke Vanslambrouck, die ondertussen wordt bijgestaan door haar dochter Delfien Denoo.

Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023
Opleidingen
Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023

Omdat het kappersvak voortdurend evolueert, ontwikkelt Febelhair elk semester een opleidingsprogramma, met de logistieke steun van Coach vzw-asbl.

Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten
Sectornieuws
Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten

Febelhair-opleider Ghislain Léger studeerde in zijn thuisland Frankrijk af als duaal kappersleerling. Ondertussen sleepte hij heel wat wedstrijdprijzen in de wacht, en dat in diverse domeinen zoals opsteek- of huwelijkskapsels.

DE ENIGE MINISTERIEEL ERKENDE BEROEPSFEDERATIE VOOR KAPPERS

Wij zijn de enige ministerieel erkende beroepsfederatie voor kappers in het paritair comité 314. Naast het verdedigen van de belangen van de kappers op alle onderhandelingsniveaus, zijn we onder meer actief op vlak van opleidingen, onderwijs, preventie en welzijn.

Meer over ons

Dit zeggen kappers over ons

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij dat we er samen met zijn allen sterker kunnen uitkomen.

LUC SCHOUTERDEN - FRANKS ATELIER

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij deel uitmaken van de grootse kappersfamilie in België.

CARINE BAUDOIN – AU CAS PAR K

Lid zijn betekent voor mij dat ik gesteund en geadviseerd word in mijn beroep als kapper.

CELINE VENTURA - SOCIETE CELINE BLANCHE

Onze partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314